Szépen fejlődik Karcagon az új iparterület

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. konzorciumi együttműködésében, a karcagi önkormányzat tulajdonában álló 13,6 hektáros belterületi ingatlant fejlesztették 2,28 hektáron.

Meghatározó fejlesztéssel bővült Karcag, ahol a napokban az ipari park számára létesítettek infrastruktúrát.

A Colas és a Szilasi Kft. fővállalkozásával készült projekt kapcsán Szepesi Tibor, Karcag polgármester úgy fogalmazott, a kis- és középvállalkozásoknak teremtik meg az infrastruktúrát, Hubai Imre vármegyei közgyűlési elnök szerint pedig inkubátor jelleggel fog működni az új ipari terület.

A közmű- és útépítési munkákat a Colas Út Zrt., a magasépítési feladatokat a Szilasi és Társa Kft. végezte el. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) által nyert csaknem 865 millió forint, teljes mértékben vissza nem térítendő támogatásból készült el a beruházás.

A beruházás során 990 négyzetméteres üzemcsarnok épült szociális és irodai kiszolgáló létesítményekkel, illetve egy portaépületet és parkolókat is kialakítottak. Az üzemcsarnok tetőszerkezetére napelemek kerültek, hőszivattyús fűtési rendszert telepítettek a szakemberek.

Emellett 6,5 méter széles, két sávos belső telepi út épült mintegy 2000 négyzetméteren, beton burkolattal, csapadékvíz-elvezetéssel. A belső út mellett ivóvíz, szennyvíz, elektromos áram, gáz és telekommunikációs hálózat gerincvezetékét építették ki a szakemberek közmű kiállási pontokkal – olvasható az MTI közleményében.

Kép: ipariparkinfogroup.hu

Kapcsolódó cikkek